“KÜRT AÇILIMI” YOK “DEMOKRATİK AÇILIM” YOK YOK “MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK PROJESİ”
İktidarın amacı nedir? Terörü bitirmek mi, yoksa Türk Milleti dışında yeni bir millet yaratmak mı? Terörü bitirmekse, iktidara geldiğinde sıfıra indirgenmiş terörü Diyarbakır’da “Kürt sorunu vardır, Kürt sorunu benim sorunumdur” diyerek, ardından da önce “Kürt Açılımı”, sonra “Demokratik Açılım” en son olarak da “Milli Birlik Ve Kardeşlik Projesi” adı altında şu anki görünen ortamdaki gibi terörü tırmandırmaya yol açmak neyin nesi?
Şu anki hükümetin iktidara geldiği 2002 tarihi öncesi ve sonrası şehitlerimize bakalım:
2001’de teröre verdiğimiz şehit sayısı sıfırdı. 2002’de ise 6 askerimiz terör saldırılarında şehit düştü.
2003 yılında 21 şehit, 2004 yılında 73 şehit, 2005 yılında 92 şehit, 2006 yılında 121 şehit, 2007 yılında 118 şehit, 2008 yılında 150 şehit, 2009 yılında 135 şehit, 2010 yılında 141 şehit…
Günümüzde ise maalesef terör zirve yaptı, her gün şehitlerimiz geliyor, aynı zamanda da PKK siyasallaştı.
Yoksa amaç, Kürt kimliğinin tanınması, Kürtçe’nin devlet desteği ile dinç tutulması hatta yeni yerel yönetimler kanunu çıkararak federatif bir yapı ile bir iç ülke K…istan’ı yaratmak mı? Biliyorsunuz artık K…istan demek de suç değil.
Daha fazla demokrasi, terör sorunu çözmek bir yana daha rahat hareket edebilen bir örgüt yaratır.
“Milli Birlik ve Kardeşlik” sözüne gelince kardeşlik ve birlik aynı ya da benzer olan özelliklerin ön plana çıkarılması ile olur, farklılıkların öne çıkarılması ile değil. Farklılıkların öne çıkarılması ancak ayrıştırmayı hızlandırır.
Adı sürekli değişen “açılımın” şimdilik son ayağı Kürtçe’nin devlet desteği ile diri tutulması için okullara seçmeli ders olarak konulması oldu. Terör örgütünün istedikleri ile tamamen örtüşen fakat daha fazlası istenilecek bu ver-kurtul mantığı ile terörün asla önüne geçilemeyecektir.
Olma ihtimali asla yok ama bir imkânsızı düşünecek olursak; bölge al senin desen “devletçilik” oynayabilmeleri için 10-15 yıl Türkiye’nin ağabeyliğini, 10-15 yıl sonra da bizi geri bıraktınız diyerek küçülen komşu Türk Devleti’nden tazminat istemeyi düşüneceklerdir. Kısacası teröre taviz vermenin, teröristle de pazarlık yapmanın asla sonu yoktur.
Terörle mücadelede kararlılık olmalı, milli birlikte de ortak özellikler ön plana çıkarılmalıdır. Milli birlik adındaki bir proje ancak Türk Milleti kavramı ile hayat bulur, aksi planlarla geri dönüşü asla olmayacak Ermenistan gibi komşu bir devlet ile karşı karşıya kalabilir ve iş işten çoktan geçmiş olur.