top of page

BARIŞ MI, PKK’NIN ZAFERİ Mİ?

Barış; kavgalardan, savaşlardan kurtuluş, birlik - beraberlik ve huzur içinde yaşamaktır.

Zafer ise; savaşta kazanılan başarıdır.

PKK yandaşları tarafından 21-28 Mart tarihleri arasında kendilerine göre "Kahramanlık haftası" etkinlikleri kapsamında 31 Aralık'ta Diyarbakır’ın Hani, Lice ve Bingöl’ün Genç ilçesi üçgeninde yapılan operasyonda yaşamını yitiren 10 PKK’lı teröristi anmak amacıyla bir yürüyüş düzenlendi.

Nedir Bu Sözde Kahramanlık Haftası?

PKK’nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan’ın yaşamını yitirdiği 21 Mart 1982 tarihi ile Ağit kod adlı terörist Mahsun Korkmaz’ın silahlı kuvvetlerimizle girdiği çatışmada öldürüldüğü 28 Mart 1986 tarihleri arasını kapsayan hafta.

O zaman dilimini, sözde kahramanlık haftası olarak anan binlerce örgüt yandaşı, terörist başı Apo, PKK öncü kadroları olan teröristler Mahsun Korkmaz, Mazlum Doğan, Sakine Cansız ile birçok teröristin posterleriyle PKK ve türevlerinin paçavralarının yer aldığı yürüyüşte sık sık “Bıji Serok Apo”, “Şehit namırın”, “PKK halktır halk burada”, “K…istan faşizme mezar olacak” sloganları atıyor.

Örgüte yakın kaynaklara göre de anma esnasında alana yüzleri kapalı yüzlerce dağ kadrosundan teröristlerin de geldiği ve halkla kucaklaştıkları, alanda havaya birkaç el ateş ettikten sonra da kitleden ayrılarak uzaklaştıkları belirtiliyor.

Ülkemizin Doğu Bölgesi başta olmak üzere birçok yerinde konser, yürüyüş ve mevlit okuma şeklinde yapılan eylemlerde PKK’lıların zafer kazanmış şekilde açıklamaları yapılıyor.

O kadar yapılan eylemlerin en tehlikelisi de Cizre’de gerçekleşiyor. Öğrenciler okul çıkışında PKK’lı teröristleri anmak amacıyla eylem düzenliyor. Eylemde örgütün ilk silahlı eyleminin gerçekleştirildiği Eruh ve Şemdinli saldırılarından, Eruh’taki saldırısının lideri olan terörist Mahsun Korkmaz’ın posteri açılıyor. Bu ülkenin genç beyinlerin devletin askerine, polisine kurşun sıkan teröristleri anmalarının ne kadar tehlikeli bir durum olduğu konusunda sanırım herkes hemfikirdir.

Diyarbakır’daki Nevruz etkinliğinde yaşananlar herkes tarafından televizyonlarda saatlerce izlendi. Nevruz’daki zafer konuşmaları, terörist başının barış elçisi olarak okunan mektubu, örgüt paçavraları, teröristlerin dev posterleri ve örgüt lehine sürekli atılan sloganlar…

Bizler neyi tartışıyoruz?

Nevruz’da neden Türk Bayrağı yokmuş...  

        

Tartışma, neden orada Türk Bayrağı yoktu çerçevesinde yapılıyor?

Kimse neden orada teröristlerin posterleri var, neden örgüt paçavraları var, neden örgüt lehine sloganlar atılıyor ya da zafer kazanmış konuşmalar yapılıyor, ülkenin savcıları, polisleri nerede demiyor ya da demek istemiyor…

Bu konuşulan barış hangi barış?

Barış denilen kavram bizim bildiğimiz barıştan farklı mı?

Barış denilen kavram şehit ailelerinin gözünün önünde sanki boşuna ölmüşler gibi devlete meydan okumak, zafer zılgıtları çekerek konuşmak mı?

Barış kelimesi Savaş kelimesiyle zıt anlamda mı yoksa eş anlamda mı?

Bizim dediğimiz barış ile örgüt yandaşlarının dediği barış aynı kelime mi?

Herkesin dilinden düşmeyen bu barış nedir Allah aşkına?

Barışın gelmesini istemeyen ne insan, ne Müslüman, ne de milliyetçi-vatansever olamaz. Ama Bu Süreç “BARIŞ SÜRECİ Mİ” Yoksa “PKK’NIN ZAFER SÜRECİ Mİ”?

neden_ataturk.jpg
bottom of page